Ajuda
Els processos de participació ciutadana són actuacions destinades a facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals.
Tracten sobre temes sectorials, territorials, específics o globals. Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta en les fases de proposta, decisió, implementació i avaluació.
Modificació Puntual del Reglament de Participació Ciutadana
Ampliació dels temps que regulen les intervencions de la ciutadania i les entitats en les sessions públiques del ple municipal
Quant a aquest procés
La redacció del projecte del Reglament de participació ciutadana es va fer amb l’objectiu de simplificar i fer més operatives les estructures formals de participació i impulsar processos participatius que donin cabuda a les noves dinàmiques emergents i d’interacció social.
Compartir