Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
REGULACIÓ DEL CANVI D’ÚS DE LOCAL A HABITATGE
MODIFICACIÓ PUNTUAL DE PLA GENERAL MUNICIPAL D’ORDENACIÓ PER A LA REGULACIÓ DEL CANVI D’ÚS DE LOCAL A HABITATGE EN EDIFICACIONS EXISTENTS EN SÒL URBÀ.
Acerca de este proceso
S’estan transformant molts locals comercials en habitatge. Locals tancats passen a ser habitatge i moltes botigues tanquen i passen també a habitatge. Hi ha carrers que el comerç fa que siguin agradables per passejar i trobar persones. Hi ha carrers que amb locals tancats sembla que no passi res i fins i tot no ve de gust caminar-hi. Els nous hàbits de compra anant en cotxe a grans superfícies o a centres comercials i la compra per internet està transformant les nostres ciutats en un conjunt de carrers sense vida col·lectiva.
Hi ha carrers que estructuren l’espai públic i que uneixen comerços i equipaments i això vertebra encara una bona part de la vida social del municipi. En diem eixos cívics i poden ser estructurants per la circulació que hi passa i alhora poden ser comercials i tenen aquests usos comercials en locals independents en planta baixa i uneixen els itineraris que ens porten a les places, als parcs i als equipaments del municipi.
Compartir