Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Servei públic d'aparcaments segurs BiciSPM
Consulta sobre la creació del Reglament del Servei públic d'aparcaments segurs de bicicletes BICISPM
Acerca de este proceso
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda aposta decididament per la mobilitat sostenible. Amb la inauguració de l'estació de la línia R8 Santa Perpètua de Mogoda - Riera de Caldes, el Consistori ha instal·lat al Recinte Firal un aparcament segur de bicicletes amb l'objectiu de fomentar la intermodalitat de l'estació alhora que es potencia l'ús de la bicicleta a tot el municipi.
Per regular el seu funcionament i donar d’alta aquest servei, l’Ajuntament ha d’establir un reglament d’ús que també inclogui el sistema de gestió i de tarifació, si s'escau.
Aquest és un procés de recollida d’opinions, propostes i suggeriments que es realitza per garantir la participació de la ciutadania i entitats en el procediment d’elaboració de normes municipals, com són les ordenances i els reglaments (article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de Procediment administratiu comú de les administracions públiques).
Compartir